Képek, videók, titkok, benyomások

CSAPATOK

2017/02/22. - írta: takacsvera46

c_sapat1.jpg

Szőts Orsi (Békéscsabai Napsugár Bábszínház)

2009-ben végzett az egri Harlekin Bábszínház bábstúdiójában, azóta a Békéscsabai Napsugár Bábszínház tagja. Rendkívül színes egyéniség, sokoldalú színész, naiva és karakter szerepeket egyaránt magas színvonalon formál. A színészi munka mellett, szabadidejében vers és prózaírással, valamint bábtervezéssel is foglalkozik.

 Biró Gyula (Békéscsabai Napsugár Bábszínház)

2012-ben végzett a Békéscsabai Jókai Színház mellett működő Színitanház színész szakán (színész II.). Már iskolai évei alatt több nagyszínpadi előadásban szerepet kapott, melyekben számos különféle karakter megformálására nyílt lehetősége. 2015 óta a Békéscsabai Napsugár Bábszínház tagja.

 Veselényi Orsolya (Békéscsabai Jókai Színház)

2013-ban fejezte be tanulmányait a Békéscsabai Jókai Színház mellett működő Színitanházban. Az elmúlt években a Békéscsabai Jókai Színház színpadán több darabban és szerepben volt látható, és többször látott el háttérmunkát (súgást, asszisztálást) is. Idén harmadik alkalommal vesz részt a bábos drámaíró versenyen.

 Fekete Dávid (szabadúszó)

Fekete Dávid – debreceni születésű független bábos, szabadúszó bábszínész, utcaszínházi alkotó és előadóművész, a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány munkatársa. Karrierjét néptáncosként kezdte, majd a Vojtina Bábszínház és a Harlekin Bábszínház társulatában is dolgozott. Jelenleg Tiszafüreden él, ahol a helyi Színházi Műhely vezetője, emellett élőszavas népmesemondással is foglalkozik.

 Papp Melinda (Bóbita Bábszínház)

1996 óta dolgozik bábszínészként. Pályáját Debrecenben kezdte a Vojtina Bábszínházban, majd 2011-től a pécsi Bóbita Bábszínház tagja, igazgatóhelyettes, bábszínész. 2000-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetem színházelmélet-drámapedagógia szakán. Rendezőként és dramaturgként is több ízben bemutatkozott. Tanított a debreceni Ady Endre Gimnáziumban, a Debreceni Egyetem Színláz Társulatánál, jelenleg a Pécsi Művészeti Szakközépiskola és Gimnázium óraadó drámajáték-, bábjáték- és színjátéktanára.            

c_sapat2.jpg

Csortán Erzsébet (Békéscsabai Napsugár Bábszínház)

2000-ben végzett a Budapest Bábszínház bábstúdiójában, 2005-ig a Budapest Bábszínház tagja. 2005-től a Békéscsabai Napsugár Bábszínház alapító tagja. A színészi munka mellett több előadást is rendezett. Szereti a kísérletezéseket, neve több árny- és tárgyjátékra épülő előadást fémjelez. 2013-tól a Napsugár Bábszínház művészeti vezetője.

 Balázs Csongor (Békéscsabai Napsugár Bábszínház)

2008-ban végzett a Békéscsabai Jókai Színház mellett működő Színitanházban. Azóta a Békéscsabai Napsugár Bábszínház tagja, prózai és zenés-énekes szerepekben láthatta a közönség. A bábszínházi munka mellett alkalmanként a Jókai Színházban is fellép, valamint különböző zenekarokban játszik. A főhős szerepek mellett a karakter szerepek megformálásában is kiváló.

 Magi Krisztina (Vojtina Bábszínház)

2002 óta tagja a Vojtina Bábszínház társulatnak. Néprajz szakon végzett a Debreceni Egyetemen, elvégezte a bábszínész szakirányú továbbképzést, kortárstánc instruktor és iskolai művészeti instruktor, tánc- és mozgásművész, drámapedagógus. A Játszószínházban működő, az évkör rendjére épülő, magyar népi kultúránk hagyományait őrző táncház-gyermekjátszó programok összeállítását, koordinálását végzi.

 Sallai Zsóka (Békéscsabai Jókai Színház)

Kecskeméten született és ott volt diákszínjátszó. Az ottani Református Gimnázium elvégzése után került a Békéscsabai Jókai Színház Színitanházba, Seregi Zoltán osztályába. Idén végzős színészhallgató.

 Kalocsányi Gábor (Bóbita Bábszínház)

2013-ban végzett a Keleti István Művészetoktatási Intézmény és Művészeti Szakközépiskola színházi – és filmszínész szakán. 2011 és 2013 között a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színházban volt bábstúdiós, 2013-tól a Bóbita Bábszínházban bábszínész. Játszik több hangszeren, a Cserihannák zenekar tagja. c_sapat3_1.jpg

Czumbil Örs (Békéscsabai Napsugár Bábszínház)

2009-ben végzett a Marosvásárhelyi Színművészeti Egyetem színész szakán. Tanulmányai elvégzése után a temesvári Csíki Gergely Magyar Állami Színházban vállalt szerepeket. 2011-től a Békéscsabai Napsugár Bábszínház tagja. Szerepei széles skálán mozognak, a babaszínháztól a felnőtt előadásokig minden típusú szerepmegformálást a lehető legnagyobb szakmai alázattal viszi színpadra.

 Baditz Dávid (Vojtina Bábszínház)

2016-ban végzett a debreceni Ady Endre Gimnázium drámatagozatán, majd a Vojtina Bábszínházhoz szerződött. Fiatal kora ellenére sokszínű tehetség, a színház minden területe foglalkoztatja a színjátszástól a műhelymunkákig.

 Fekete Gréta (Vojtina Bábszínház)

2017-ben végzett a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem bábszínész szakán. Egyetemi évei alatt több bábszínházi fesztiválon is részt vett már.

Ars poeticája: “A jó bábszínház olyan is lehet, mint egy tökéletes bűvész trükk. Varázslatos. Ilyenkor a néző felfüggeszti azt a tudását, hogy amit lát, az a valóság része és így megtörténik a csoda. Én ilyen bábszínházat szeretnék csinálni egyszer.”

 Vadon Judit (Bóbita Bábszínház)

Több független színház és a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház tagjaként szerzett színházi tapasztalatokat, mielőtt a Bóbita Bábszínházhoz szerződött. Többféle hangszeren is játszik, gólyalábas, ezen kívül tagja az aSerdus tűztáncos csapatnak. 2016 szeptemberétől a Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakgimnázium dráma tagozatának óraadó tanára. Nyaranta rendszeresen tart drámás, bábos táborokat országszerte kicsiknek és nagyobbaknak. Az időszakosan működő Láthatatlan Színház társulati tagja, mely kísérleti színházi forma, ahol a nézők szemüket bekötve vesznek részt az előadásokon.

 Barkó Réka (Vojtina Bábszínház)

2000 óta tagja a Vojtina társulatának. Tanító- kommunikációs szakon végzett Debrecenben. Etnográfus oklevelet szerzett, textilműves-nemezkészítő vizsgát tett, bábszínész, majd drámapedagógus szakképesítést szerzett.

 Zenei munkatárs: Lovas Gábor, Czapp Ferenc, Rákóczi Antal, Lenkefi Zoltán

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://babosdramairo4.blog.hu/api/trackback/id/tr9212281107
süti beállítások módosítása